Смачні шедеври

Мої кулінарні пригоди

Скоро Хелоуін...
beethe

Знаю, що це свято в Україні не дуже популярне, але запах печеного гарбуза, який огортає всю квартиру, такий солодкий і затишний,  що втриматись просто несила. Для цього треба зробити так званий "світильник Джека". Візьміть маленький гарбузик і виріжте отвори зверху і знизу, а потім ложкою з середини зберіть насіння. Виріжте обличчя. Не забдьте покласти в середину маленьку свічку!!! Через годину ви зрозумієте, що Хелоуін дуже класне свято!
Це найпростіше, що можна зробити з гарбузом, але оцінювати треба результат)))

крем-суп із шампіньйонів
beethe

Всім привіт!!!
 
     Сьогодні я розкажу вам як зробити справжній французький крем-суп із грибів!!!
Але спершу розкажу де можна дістати необхідні продукти підходящої якості.
Отже, найважливіше це масло, без хорошого масла у вас нічого не вийде, навіть і не пробуйте.
На лівому березі (Київ) не так давно відкрився новий торговий центр МАТЕРИК. Він знаходиться біля метро Позняки. В ньму є дуже хороший продуктовий магазин Rainford. Там ви зможете вибрати свіже м'ясо, яйця, гриби, і звичайно ж масло. Беріть французького виробництва.
    Так, а тепер сам процес приготування.
Вам знадобиться (на 6-8 персон):
  • цибуля -- 56 грам
  • масло -- 75 гр
  • мука -- 45 гр
  • м'ясний бульйон -- 1400 гр
  • свіжі гриби (шампіньйони) -- 500 гр
  • лимонний сік -- 1 чайна ложка
  • жовтки -- 2 шт
  • вершки (35%) -- 115 мл
  • петрушка, сіль, перець
    Перше, що вам необхідно зробити -- це приготувати бульйон. Варіть курячу грудинку і (або) крильця приблизно годину (поки не звариться мясо), але я вас дуже прошу НЕ використовуйте воду з крана!!! Візьміть мінеральну воду Моршинська або хоча б фільтровану (фільтри Бар'єр непогані)). Можна додати трохи солі, петрушку, моркву і лавровий листок. Як тільки відчуєте приємний аромат -- бульйон готовий.

    Тим часом  нарізаємо цибулю. Беремо невеличку пательню. На середньому вогні розтоплюємо 45 гр масла і вкидаємо цибулю. Смажимо на тому ж середньому вогні 8-10 хвилин. Не лінуйтесь і часто помішуйте, щоб не пригоріло. Цибулю не повинна стати коричневою, бо тоді суп не буде таким ніжним на смак.
Коли 8 хвилин пройшло додаємо муку, перемішуємо і продовжуємо смажити на середньому вогні протягом 3 хвилин. Уважно слідкуйте щоб цибуля не стала коричневою. Все цибуля готова! Забираємо пательню з вогню.

    Беремо наші шампіньйони. Ретельно почистіть і ніжки і шапочки. Ніжки достатньо розрізати на 4 частини, а шапочки постарайтесь нарізати тоненько.   Візьміть невеличку каструльку вкиньте туди  ніжки і залийте кип'ятком із чайника так, щоб не повністю їх покрити. Варіть хвилин 20 помішуючи, потім злийте воду. На цьому поки що з ніжками все!
Тепер шапочки. Беремо пательню побільше і розтоплюємо там 30 гр масла. Вкидаємо тонко порізані шапочки, солимо і додаємо лимонний сік. Почекайте пару хвилин поки вони пустять сік і зменшаться в розмірах. Саме ці пару хвилин безперервно їх помішуйте і аж коли вони вони всі рівномірно потемніють і помістяться на пательні, накриваємо кришкою. Повільно тушимо 5 хвилин. Шапочки готові!

    Отже, на даний момент у вас окремо готовий бульйон, ніжки і шапочки грибів, а також цибуля.
Відмірюємо потрібну кількість бульйону і доводимо його до кипіння. Потім вкидаємо цибулю (якщо не хочете довго морочитись перемішуючи кульки муки в великому баняку бульйону рекомендую спочатку додати кілька черпачків бульйону до цибулі з мукою, тоді вона не буде братися грудочками і легко змішається з бульйоном). Вкидаємо туди і гриби. Тепер це все варимо ще 10 хвилин.

    І ось момент істини!!! Загружаємо суп в міксер і ретельно все розтираємо. Крем-суп майже готовий!
Збиваємо жовтки і вершки, вливаємо в суп і варимо на середньому вогні ще 1-2 хвилини.Не доводити до кипіння!!!

    Суп готовий!!! Якщо хочете, щоб він був густішим беріть трохи менше бульйону. Дуже добре смакує із сметаною і сухариками із білого хлібу. СМАЧНОГО.

Якщо у вас виникли якісь питання я всім із задоволенням відповім.



?

Log in